Home Camioane Camioanele lungi vor decongestiona autostrăzile și vor ajuta mediul (Danemarca)

Camioanele lungi vor decongestiona autostrăzile și vor ajuta mediul (Danemarca)

58
0

Camioanele de 34 de metri au primit undă verde în Danemarca, însă de definitiv, ci doar pentru o perioadă de testare. Aceste teste permit camioanelor cu două remorci să folosească rețeaua națională de drumuri din Danemarca dintre orașele Aarhus și Høje-Taastrup.

„Trebuie să folosim rețeaua de drumuri în cel mai bun mod posibil, astfel suntem deschiși la testarea noilor camioane extra-lungi. Când un singur camion poate transporta mai multă marfă, rezultă mai puțin CO2 și niște drumui mai libere” spune Ministrul de Transport din Danemarca, Thomas Danielsen.

Ministrul mai spune că vor fi necesare mici ajustări la rețeaua de drumuri pentru a permite acestor camioane foarte lungi să ajungă cu bine la destinație. Spre exemplu autoritățile vor construi parcări speciale pentru aceste camioane car ele vor permite să schimbe remorcile mult mai simplu, fără să încurce sau să se încurce cu alte camioane.

Mai mult, aceste camioane vor avea acces în țările vecine, prin intermediul unor acorduri speciale. Acest lucru ar însemna spre exemplu, camioanele din Suedia cu 2 remorci pot continua drumul în Danemarca fără ca marfa să fie descărcată la graniță.

Perioada de testare va fi de 5 ani, după care va urma o evaluare care va stabili dacă Danemarca este pregătită să suporte fără restricții camioane lungi de 32 de metri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here