Home Camioane Atenție la păcăleala cu Google Maps – Cum sunt păcăliți tracționiștii și...

Atenție la păcăleala cu Google Maps – Cum sunt păcăliți tracționiștii și bursierii în România

159
0
Angajarea

Există foarte mulți șoferi profesioniști în România care nu mai doresc să lucreze la patroni și decid să-și cumpere propriile camioane, cu care să lucreze ulterior drept tracționiști sau pe bursele de mărfuri. Este foarte ușor de înțeles de ce se întâmplă acest lucru, întrucât munca la patron în România este sinonim cu sclavia modernă. Se cere multă muncă pe bani puțini, nu există niciun pic de respect al angajatorului față de angajat, față de cel fără de care nu-și  poate cumpăra niciodată bolizi de lux, fără de care nu-și poate construi niciodată o căsoaie de neam prost cu 3 etaje.

Din păcate, pentru mulți șoferi profesioniști decizia de a devenii tracționiști nu va fi una care să-i scape de japcă, întrucât vor lua contact cu niște entități comerciale care vor încerca să-i fenteze la tot pasul. Una dintre fentele care se practică în acest domeniu al tracționiștilor constă în calcularea rutelor cu Google Maps. Astfel, tracționiștii sunt furați uneori zeci de kilometri la o singură cursă, întrucât Google Maps nu este un soft destinat camioanelor, nu cunoaște restricțiile de înălțime sau de tonaj. Tracționiștii trebuie să ocolească destul de mult pentru a ajunge la destinație fără amenzi. După ce că prețul pe km oferit tracționiștilor este de tot râsul, 4.5 lei / km, aceștia mai sunt păcăliți și cu Google Maps, cu trasee de genul din centrul orașului A în centrul orașului B, și așa mai departe.

Pe bursele de transport, aceeași poveste, mii de case de expediții care-și caută fraieri, nicidecum parteneri de business. Aruncă pe piață curse chiar și la 3 lei / km în situația în care ei le iau la un preț de 7-8 lei / km. Nimeni nu înțelege cum poate cineva să ia curse cu 3 lei pe kilometru folosind corect un camion, punând în rezervor motorină de la PECO și așa mai departe. E un mister total ce se petrece pe bursa de transport marfă din România. Așadar, dacă vreți să vă cumpărați propriile camioane ca să scăpați de japca patronală, fiți în gardă, nici ca tracționiști sau bursieri nu veți scăpa de japcă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here