Home Camioane 90 de metri lungime, 5 semiremorci și 10 containere – Monstrul Scania...

90 de metri lungime, 5 semiremorci și 10 containere – Monstrul Scania din Gothenburg

81
0

90 de metri lungime și o greutate brută de 296 de tone, trasă de o Scania R730. Acest clip a fost filmat cu ceva timp în urmă de Fredrik Pettersson, un angajat Scania. El și câțiva colegi de la Scania au efectuat un test de încărcare spectaculos în portul din Göteborg, Suedia, în cooperare cu o companie de logistică.

Cinci remorci au fost încărcate cu zece containere de 20 de picioare umplute cu pastă de hârtie, a căror lungime totală era de aproximativ 90 de metri. Acest „tren de marfă” a fost apoi tras de o Scania R 730 AWD.

Testul a fost în principal pentru a vedea ce se întâmplă cu grupul motopropulsor în aceste condiții și pentru a investiga dacă rularea unui vehicul de acest tip și sarcină este posibilă. Camionul Scania a fost echipat cu o transmisie mecanică standard, o transmisie automată Scania Opticruise cu 2 pedale. Greutatea brută a fost calculată la 296 de tone pentru întreaga combinație.

Conducerea a fost de fapt excelentă. Pornirile repetate nu au reprezentat o problemă (Scania permite greutăți totale mari de până la 250 de tone în aplicații de transport greu ca acestea) și remorcile nu s-au atins. Evident, acest test rămâne ceva aparte, nu vom vedea niciodată pe drumurile publice un asemenea ansamblu format dintr-un cap tractor și 5 remorci, având o lungime totală de 90 de metri, și o greutate totală de aproape 300 de tone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here