Casele de expediții serioase din România se pot număra probabil pe degetele de la o mână. Avem în România în acest moment peste 2240 case de expediții ia colaborarea cu majoritatea lor este un chin, un calvar, o japcă și nu în ultimul rând, o amânare la plată continuă. Așadar, dacă te bate gândul să-ți cumperi un camion și să lucrezi pe bursă, fii atent la acest articol, s-ar putea ca ulterior să te răzgândești. Pe lângă prețurile în bătaie de joc pe care le oferă, cea mai mare problemă pe care o vei avea cu casele de expediții se va lega de faptul că nu vor face niciodată plata la timp.
4 metode prin care casele de expediții amână plățile pentru transportatori
- Metoda amânării la infinit – cu un tupeu fantastic, unele case de expediții efectiv nu-ți fac plata. Urmează telefoane, iar îți promit că plătesc, aștepți iar câteva zile, nu primești niciun ban, iar suni, iar aștepți și tot așa la infinit, cât ține coarda. Când începi să ameninți cu declararea incidentului pe bursă, în maxim câteva ore ai banii în cont.
- Plata la primirea în original a documentelor – pentru unele case de expediții nu este suficient să le trimiți pe WhatsApp poze cu CMR-urile. Ele vor documentele în original ca să facă cu ele, habar nu am ce. Probabil economie de hârtie igienică la baie. Evident este o metodă de a tărăgăna efectuarea plăților către transportatori.
- Plata de maxim 2 ori pe săptămână – foarte multe case de expediții fac plăți doar o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă nu te încadrezi în ultimul termen, ești nevoit să aștepți zile bune. Dacă ei uită să facă plata și de obicei uită, că deh, de ce să fie corecți când pot să fie gunoaie, iar aștepți nu știu câte zile și tot așa.
- Plata de Sf. Așteaptă – adică țepele cu alte cuvinte, bursele de transport din România sunt pline de case de expediții care efectiv nu mai fac niciodată plata către transportatori, și pentru că ele cotizează în continuare la burse, sunt lăsate în pace să opereze liniștite. Trebuie atent verificat istoricul unei case de expediții înainte să colaborezi cu ea.
Așadar, dacă vă aventurați pe bursa de transport din România, aveți mare grijă cu cine colaborați. Amânarea plăților vă pot pune în dificultăți foarte mari în special dacă operați cu carduri de combustibil.