Home Camioane 15 mai – Ziua în care Comisia Europeană decide asupra interzicerii camioanelor...

15 mai – Ziua în care Comisia Europeană decide asupra interzicerii camioanelor pe Brenner

45
0

Se apropie cu pași repezi data de 15 mai, când Comisia Europeană trebuie să ia o decizie asupra măsurii Austriei de a interzice camioanele pe Brenner. Adina Valean, Comisar European pentru Transporturi, afirmă că intențiile Italiei sunt clare de a acționa Austria în instanță. „Știu că Italia vrea să ducă Austria în tribunal pentru blocada unilaterală de pe Brenner, și vom vedea ce va face Curtea Europeană de Justiție” spune aceasta.

Potrivit agenției de presă ANSA din Italia, Valean a spus că decizia curții va oferi cel mai probabil o soluție mai rapidă decât procedura de infringement. Disputa a pornit de la interzicerea camioanelor pe Brener din partea Austriei, o rută vitală de transport care leagă Italia și Europa de Vest cu Austria și țările din Europa de Est. Ministrul italian al infrastructurii și transporturilor a condamnat vehement acest ban, spunând că are un efect negativ asupra traficului, asupra poluării și asupra concurenței loiale între statele membre ale Uniunii Europene.

În februarie, guvernul italian a luat măsuri formale de deschidere a măsurii de infringement împotriva Austriei, printr-o scrisoare adresată Secretarului General al Comisiei Europene. Această scrisoare este urmarea a ani de zile de frustrări apărute în urma negocierilor ratate cu Austria legate de problema Brenner. Vorbind în plenul parlamentului, Salvini a subliniat urgența rezolvării acestei situații, Brenner fiind un drum foarte important pentru întreaga Uniune Europeană. La jumătatea lunii mai, Comisia europeană va decide asupra cerinței Italiei de a deschide procedura de infringement împotriva Austriei pentru decizia de a interzice tranzitul de camioane prin Brenner. Potrivit Transporti Italia, această informație a fost anunțară de Salvini în timpul unei scurte sesiuni de întrebări și răspunsuri din cadrul Parlamentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here