Home Camioane Camioanele Volkswagen – Unde le găsim?

Camioanele Volkswagen – Unde le găsim?

763
0

Mulți dintre noi am observat pe internet de-a lungul timpului, imagini sau clipuri cu camioane Volkswagen. Evident, nu mică ne-a fost mirarea când am văzut asemenea modele, întrucât la noi în zona Europei, nu există așa ceva. Ei bine, astăzi facem lumină în acest caz și prezentăm pe scurt modelul Volkswagen Constellation.

Volkswagen Constellation este produs de Volkswagen Truck&Bus în Brazilia și este un model vândut exclusiv în America de Sud și Africa. Acesta este motivul principal pentru care la noi ajung doar poze sau clipuri. Producția acestui model a început în 2005 și continuă și astăzi. Camionul nu este cu nimic mai presus față de modelele Scania sau Volvo care circulă prin Europa, având MMA cuprinsă între 13 și 57 de tone.

Volkswagen Constellation vine echipat cu un motor NGF 370 turbodiesel ce promite cuplu puternic și constant la turații mici, cu ajutorul MTS – Multi Turbo System. Capacitatea cilindrică este de 9354 centimetri cubi și generează 367 de cai putere la 2000 de rotații pe minut. Motorul vine echipat și cu DPB – Dual Power Break.

Despre transmisie –  ambreiajele sunt hidraulice, operate pneumatic, cutia de viteze este manuală cu 16 trepte.

Așadar, după cum se poate vedea, discutăm despre niște camioane oarecum inferioare modelelor care se vând de obicei în Europa, acesta este motivul pentru care nu le vedem pe drumurile noastre deloc, se vând exclusiv în țări sub dezvoltate în al căror peisaj se potrivesc mult mai bine. De final, iată câteva poze cu minunăția…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here