Home Editorial Vrei să devii șofer profesionist? Iată cât costă permisul de conducere în...

Vrei să devii șofer profesionist? Iată cât costă permisul de conducere în 2023

537
0

În ultimii ani, interesul tinerilor pentru meseria de șofer profesionist a crescut tot mai mult, direct proporțional cu lipsa opțiunilor pentru o altă meserie din care să poată duce o viață decentă în România. În cele ce urmează vom vedea care mai sunt prețurile pentru obținerea permisului categoriile C, CE, prin intermediul școlilor de șoferi din România, nicidecum prin intermediul șpăgilor gen Brașov sau Giurgiu.

Condiții pentru a putea deveni șofer profesionist în România

Vârsta minimă după cum știm, a scăzut la 18 ani. Mai este necesar obligatoriu permisul de conducere categoria B și bineînțeles, actul de identitate. Cursanții trebuie să mai facă rost de cazier pe care să scrie EXAMEN AUTO, iar în ceea ce privește starea de sănătate, trebuie făcută o fișă medicală standard pe care or să o ofere școlile de șoferi, alături de examenul psihologic.

COSTURI pentru obținerea permisului categoriile C, CE

Primele costuri cu care vor lua contact cursanții vor fi fișa medicală și examenul psihologic. Acestea costă undeva la 350 de lei și multe școli de șoferi au policlinici partenere unde îndrumă cursanții să se ducă. Examenele psihologice se dau în cadrul școlii de șoferi de cele mai multe ori.

Cursurile propriu-zise, pentru cei care doresc să efectueze și ceva ore de conducere mai serioase, urcă școlarizarea în jurul sumei de 4000-4500 RON pentru ambele categorii, C și CE. Orele suplimentare, dacă sunt necesare, se taxează de obicei cu suma de 200 RON. În cei 4000-4500 RON de obicei școlile de șoferi promit undeva la 30 de ore de conducere, însă în realitate se fac 15 maxim 20, instructorul decide acest lucru în funcție de cum se descurcă elevul, cât de repede se obișnuiește cu gabaritul.

O altă taxă pe care elevii vor fi nevoiți să o achite, va fi cea de asigurare a camionului la examen. Unele școli nu cer bani pentru primul examen, decât dacă elevul a picat prima dată, însă marea majoritate s-au obișnuit să impună această taxă chiar și pentru prima examinare. Așadar, taxa diferă de la școală la școală însă nu depășește de obicei suma de 350 RON. Așadar, pentru ambele examene, pentru traseu cu camionul și cu remorca, elevii vor mai scoate din buzunar undeva la 600-700 RON.

Ultimele taxe pe care elevul le va avea de achitat vor fi cele pentru eliberarea permisului de conducere. Discutăm despre suma de 89 RON, care poate fi achitată la stațiile de plată SelfPay, la BCR sau CEC BANK.

În total avem: fișa medicală + psihologicul 350 RON, școala propriu-zisă 4000 RON, rezervarea camionului la examen 700 RON, taxa de eliberare permis 89 RON = 5189 RON.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here