Home Camioane Câți bani sunt necesari lunar pentru a opera un camion în România?

Câți bani sunt necesari lunar pentru a opera un camion în România?

0

Există un trend în România ultimilor ani conform căruia iau naștere firme de transport pe bandă rulantă. Tot mai mulți antreprenori doresc să-și încerce norocul în acest domeniu fără să știe însă prea multe despre acest domeniu al transportului de marfă cu ansambluri de 40 de tone. Înainte de a da startul unei afaceri, trebuie făcute niște calcule precise iar dacă nu cunoști domeniul în care vrei să investești, este clar că nu prea ai ce calcule corecte să-ți faci. Întrebarea de bază în acest caz nu este de câți bani ai nevoie pentru a pune bazele unei firme de transport marfă în România, cu ansambluri de 40 de tone, ci câți bani sunt necesari lună de lună pentru a opera un singur camion?

Câți bani sunt necesari lunar pentru a opera un camion în România?

  • Salariul șoferului – minim 1500 RON – taxe la stat
  • Servicii de contabilitate – minim 500 RON
  • Rovinieta – 600 RON
  • RCA – 750 RON
  • Combustibil – 10.000 RON

TOTAL – 13350 RON – MINIM, bani pe care firma trebuie să-i aibă în cont doar pentru cheltuieli. Dacă mai punem la socoteală faptul că în România se practică plata facturilor chiar și la 60 de zile, adică sunt necesare minim 2-3 luni pentru a încasa bani, este mai mult decât evident faptul că o firmă aflată la început de drum, care are un singur camion, pe care lucrează proprietarul firmei, trebuie să aibă în buzunar bani de rulaj cel puțin 7000 de euro.

Mulți dintre cei care deschid firme de transport în România, din păcate, nu cunosc aspectul plăților în acest domeniu, și se trezesc după câteva luni de când au pus bazele afacerii aproape de faliment, întrucât nu reușesc să facă rost de bani de rulaj atât timp cât plățile intră în cont o dată la 2-3 luni. Domeniul transportului de marfă cel puțin în România, este unul aproape imposibil pentru cei care doresc să intre în business cu un singur ansamblu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version