Home Camioane Casa de expediții nu face plata. Cum se poate rezolva problema?

Casa de expediții nu face plata. Cum se poate rezolva problema?

367
0

Există foarte multe situații în care transportatorii își iau țeapă de la casele de expediții. Aceștia efectuează transportul și din păcate nu mai văd banii niciodată. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că din păcate legile în România sunt făcute de hoți, în favoarea hoților. O persoană juridică nu are acces la OPC spre exemplu, așa că dacă consideră că are de recuperat niște bani, singura soluție care-i rămâne este tribunalul, instanța de judecată.

Casa de expediții nu face plata. Cum se poate rezolva problema?

În momentul în care o casă de expediții nu vrea să facă plata, ori amână la infinit plata, trebuie declarat incident pe bursa de transport. Evident, înainte de a exista o colaborare, fiecare transportator se poate interesa de istoricul unei case de expediții pe bursă. Se poate vedea dacă are obiceiul să dea țeapă sau nu. Dacă s-a sărit acest pas și s-a ajuns în situația în care firma de transport nu mai poate recupera banii, trebuie declarat incidentul pe bursa de transport.

Din păcate, declaratul incidentului pe bursă nu va rezolva nimic, poate doar să ajute pe viitorii transportatori să evite casa de expediții respectivă. Nu am înțeles niciodată de ce bursele de transport permit să funcționeze în continuare caselor de expediții cu mai mult de 1 incident declarat, de ce o casă de expediții poate ajunge lejer la 10 incidente, respectiv 10 țepe date pe bursă fără să le deranjeze nimeni din cadrul bursei.

După cum spuneam mai sus, singura metodă de recuperare a banilor rămâne instanța de judecată. În instanță un proces poate să dureze lejer vreo 4 ani, fond – apel. În acești 4 ani, se poate întâmpla ca acea firmă să dispară cu totul de pe planetă, în insolvență, în faliment. Nu există nicio garanție de recuperare a banilor în România din păcate. După finalizarea procesului, urmează executarea silită care de asemenea poate să dureze ani buni în cazul în care executorul are ce să poprească, ce să execute silit. Așadar, din aceste cauze există foarte multe case de expediții în România care se ocupă cu trasul țepelor, pentru că recuperarea banilor este aproape imposibilă, folosind o lege creată de hoți pentru hoți.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here